Вважалось, що українські сили будуть краще оснащені для проведення операцій на Кінбурнській косі, – ISW


07:1601.12.2022

У Генштабі України повідомили, що російські війська ведуть позиційну оборону на східному березі Дніпра. 30 листопада українське ЗМІ “Громадське” опублікувало відео, на якому показано, як українські сили, розташовані під Антонівським мостом на західному березі Дніпра, ведуть вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по російським військам через річку на східному березі. Опитані виданням українські військові стверджують, що перебувають у складі підрозділів на вкрай передових позиціях із завданням не допустити російських диверсійно-розвідувальних груп через річку.

Українські військові також заявили, що російські війська мають кілька спостережних постів на східному березі, з яких ведуть артилерійський вогонь. Російські війська можуть мати підрозділи на східному березі поблизу водної лінії, щоб не дати українським розвідувально-диверсійним групам переправитися через річку та запропонувати позиції, з яких російські війська зможуть краще обстрілювати Херсон та навколишні населені пункти.

Українські війська продовжують завдавати ударів по районах концентрації росіян на півдні України. У Генштабі України повідомили, що українські війська 28 і 29 листопада завдали ударів по російських позиціях у Пологах і Токмаку Запорізької області, поранивши близько 100 російських військових. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 листопада, показують наслідки ударів HIMARS по будівлях у Пологах. Інші відео з геолокацією, опубліковані 30 листопада, показують наслідки передбачуваних українських ударів у Мирному Запорізької області. Мер українського Мелітополя Іван Федоров 30 листопада повідомив, що жителі чули вибухи в місцях, де нещодавно розмістилися російські мобілізовані. Російські джерела також продовжують висловлювати стурбованість неперевіреними українськими штурмами Запорізької області 30 листопада. Запорізький окупаційний депутат Володимир Рогов стверджує, що українські сили невдало намагалися прорвати російські оборонні позиції поблизу Оріхова Запорізької області. ISW не може перевірити повідомлення про український штурм і не робить оцінок щодо майбутніх українських операцій.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що українські війська проводять бойові дії на Кінбурнській косі в умовах інформаційної тиші. Кім також заявив, що 28 листопада російські війська силою виселили жителів з Кінбурнської коси. Раніше ISW оцінювало, що українські сили будуть краще оснащені для проведення потенційних операцій на східному березі Дніпра в Херсонській області з місць на Кінбурнській косі.

Вважалось, що українські сили будуть краще оснащені для проведення операцій на Кінбурнській косі, - ISW 1
Вважалось, що українські сили будуть краще оснащені для проведення операцій на Кінбурнській косі, - ISW 3

30 листопада російські війська продовжили звичайні ракетно-артилерійські удари на захід від Гуляйполя, на заході Херсонської області та в Дніпропетровській області. Українські джерела повідомляють, що російські війська завдали ударів по м. Херсон, Кізомис, Очаків, Запоріжжя, Нікополь і Марганець.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube