Справи двох мешканців Миколаївщини, які прославляли дії російських військових та заперечували збройну агресію рф проти України, пішли до суду


22:0130.11.2022

Прокурорами Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області та Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Миколаївської області за фактом поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України, та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, розпочатої у 2014 році (ч.1, ч.2 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що чоловіки – мешканці Вознесенського та Первомайського районів, віком 49-ти та 52-х років, у власних акаунтах забороненої соціальної мережі «Однокласники» активно публікували дописи, у яких містилися матеріали щодо виправдовування, визначення правомірною та заперечення збройної агресї рф проти України. Також підозрювані публікували посилання з соціальних груп, розміщували фрагменти телепрограм російських пропагандистів, які глорифікують представників армії держави-агресора.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку у мешканця Вознесенського району виявлено та вилучено тротилову шашку вагою 200 гр. Йому повідомлено про підозру ще й за фактом незаконного зберігання вибухових речовин без встановленого дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось Вознесенським райуправлінням та Первомайським відділом поліції.

Як повідомляло Інше ТВ, кілька днів тому слідчі оголосили підозру жителю Южноукраїнська за підтримку збройної агресії рф проти України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube