Миколаїв став другим містом в Україні, що приєдналося до міжнародного проєкту з відбудови українських міст після війни


09:2830.11.2022

Минулого тижня миколаївські фахівці взяли участь у черговому онлайн-засіданні спеціальної робочої групи, створеної в рамках міжнародного проєкту з відбудови українських міст після війни.

Учасників привітав представник Європейської економічної комісії ООН (UNECE), який запевнив: економічна комісія ООН підтримує українські міста в їх прагненні відродити свої території та сформувати нові напрямки розвитку.

Про це повідомляють в Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

Секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько зауважив, що наше місто дуже вдячне партнерам за можливість долучитися до міжнародного проєкту вже зараз:

«Ні в кого з нас немає сумніву, що Україна переможе і наша територія буде звільнена від окупантів. І тому нам вкрай необхідне розуміння, що робити далі, яким чином відновлювати наші міста, відбудовувати країну. Безумовно, будь яка велика справа втілюється маленькими кроками. Ніхто не вважає, що це буде легка прогулянка, та мені дуже подобається підхід, що враховує всі думки, приймаються побажання мешканців міста, місцевих експертів, а також вивчається міжнародних досвід населених пунктів, які потерпали від військових дій чи стихійних лих. Переконаний, що завдяки поєднанню зусиль ми збудуємо гарне, квітуче місто, яке приваблюватиме туристів та економічних партнерів».

Нагадаємо, що на запрошення Європейської економічної комісії ООН (UNECE) в рамках проєкту з нашим містом працює відома архітектурна компанія “One Works”, а також залучені фахівці Фонду Нормана Фостера, інші іноземні експерти та науковці.

У результаті довгострокової співпраці Миколаїв отримає перспективний план відновлення зруйнованої російськими терористами інфраструктури.

Як повідомляло Інше ТВ, Для розробки нового Генерального плану Миколаєва збирають думки містян. Пройдіть опитування!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube