Зруйнований окупантами костьол в Киселівці на Миколаївщині: ікони понівечені, але частину літургійних речей вдалось врятувати (ФОТО, ВІДЕО)


12:5219.11.2022

Як повідомляло Інше ТВ, костел в селі Киселіка був зруйнований окупантами 2 травня. У липні в Парафії святого Йосифа показали, що від нього залишилось (ВІДЕО).

Після звільнення села від окупантів представники Миколаївської Парафії святого Йосифа вже кілька разів навідували це місце – щоб прочитати молитву або врятувати літургійні речі.

На жаль, найстаріші ікони були понівечені, повідомили в Парафії, передає Інше ТВ.

«Від нашої парафіянки п. Валі ми дізналися, що вона після першого обстрілу занесла з храму до маленької кімнати образи та ікони, які знаходилися в головній частині храму. Чудом ця кімната не була спалена, для того ми повернулися, щоб віднайти те, що не було знищене вогнем.

Під руїнами знищеного даху і обсипаної штукатурки віднайшли літургійні речі, на жаль, ікони Божої Матері, які були найстарішими іконами в храмі, були понищені через вологість і груз, який це все присипав.

Але не покидає нас віра в перемогу добра над злом, в перемогу нашої України, а також надія, що наше село і наш храм буде відбудований», – кажуть в Парафії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube