У СІЗО Миколаєва і Одеси повертають в’язнів, яких під час відступу з Херсону випустили окупанти


18:5215.11.2022

Правоохоронні органи повернули до СІЗО 166 з приблизно 457 в’язнів, яких випустили росіяни перед деокупацією Збройними силами Херсона, серед них є засуджені до довічного ув’язнення.

Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко сказав в ефірі національного телемарафону у вівторок

“Наразі підтверджено інформацію про затримання та повернення до СІЗО у Миколаївській та Одеській областях 166 ув’язнених”.

За його словами, поліція разом із Міністерством юстиції та Офісом генпрокурора уточнює списки людей, яких окупанти випустили із СІЗО. Він наголосив, що серед ув’язнених, яких вдалося повернути, є й засуджені до довічного ув’язнення.

Він уточнив, що йдеться про приблизно 457 арештованих та ув’язнених, щонайменше 15 з них – засуджені до довічного позбавлення волі. 

“Цю інформацію оперативно передано до штабу Національної поліції, на блокпости, до регіональних підрозділів поліції для того, щоб цих людей найближчими годинами і днями ми могли повернути до місць позбавлення волі”.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін повідомив в ефірі телемарафону, що у СІЗО Херсона українські військові знайшли справи 457 засуджених. Вони відбували строки в різних колоніях і тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі. Після втечі росіян усі засуджені втекли на волю.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube