В найближчий перспективі вода буде: начальник Миколаївської ОВА розповів про роботу по відновленню питного водопостачання Миколаєва та ситуацію в Снігурівці (ВІДЕО)


18:5712.11.2022

Не завтра, але в найближчий перспективі вода у миколаївців буде.

Про це сьогодні, 12 листопада, в своєму зверненні розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

За словами В.Кіма, вже обслідувано 2 з 5 точок на водогоні, які були підірвані окупантами, і вони обидві були заміновані окупантами.

– Не дуже (окупанти) розкрали точку забора води для міста Миколаєва. Дві з п’яти точок, які були підірвані окупантами, ми обслідували. Нам допомагає ДСНС, тому що вони заміновані, – розуміючи важливість цієї роботи для Миколаєва, нам додатково направляють два екіпажа з Черкас. Завтра почнемо першу точку розміновувати. По роботі після розмінування – нам потрібно 5 діб на першу точку, 10 діб на другу, і це послідовно. Тобто дива – завтра-післязавтра  – води не буде, мінімум 15 діб на зараз, до того ж ми не бачимо 3 наступних точки. Окрім цього, на першому плані буде безпека людей, щоб все розмінувати. Але в найближчий перспективі вода буде. Це реально відновити, засоби й сили для цього є. Нам, миколаївцям, недовго залишилось мучатися, – сказав Кім.

Щодо деокупованої Снігурівки  начальник Миколаївської ОВА повідомив, що у місті немає води, світла, зв’язку, я кі у 48 деокупованих населених пунктах. Але туди завозять гуманітарну допомогу, а на завтра є плани зайнятися електрикою. «Військова адміністрація на місці, люди працюють. Найближчим часом будемо повертати наші населені пункти до повноцінного життя», – сказав Кім.  

Також начальник Миколаївської ОВА окремим повідомленням на своєму телеграм-каналі додав прохання привести номерні знаки на машинах у відповідність, оскільки запрацюють камери автоматичного контролю швидкості на дорогах.

«З огляду на те, що Миколаївська область практично не прифронтова, – в області днями запрацюють камери автоматичного контролю швидкості на дорогах. Відповідно раджу всім привести номерні знаки на машинах у відповідність», – написав він.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаєву поки що неможливо дати питну воду, як раніше. Мер пояснив, чому



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube