Сьогодні Миколаївському національному академічному українському театру драми та музичної комедії – 95 років (ВІДЕО)


12:1001.11.2022

Сьогодні, 1 листопада один з найстаріших театрів України – Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії відзначає свій ювілей – 95 років.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці театру, передає Інше ТВ.

В історії театру були і сумні сторінки: пожежі, тривалий ремонт, робота без власного сценічного майданчика. Проте театр вистояв, впорався з усіма викликами та у 1994 році відкрив омріяну відновлену будівлю. Командою на чолі з директором-художнім керівником, н.а. України Миколою Берсоном було розбудовано матеріально-технічну базу, створено різножанровий репертуар та в результаті у 2001 першим з обласних театрів України ми отримали статус академічного, а в 2021 – статус національного.

«Та все ж головне – глядачі, які палко підтримують наш творчий колектив (про що свідчать постійні аншлаги на обох сценах протягом вже чверть століття). Ми пишаємось, що сьогодні театр відвідує вже третє покоління миколаївців. Це стало можливим завдяки наполегливій праці сотень митців (режисерів, художників, композиторів, музикантів, акторів, вокалістів та артистів балету), які вкладали свою душу і талант в улюблену справу», – кажуть в театрі.

Сучасне покоління артистів продовжує традиції, закладені славним сузір’ям, народженим сценою.

Театр, загартований часом, продовжує активно працювати. Навіть у прифронтовому Миколаєві з березня по жовтень було створено 9 вистав: 3 на великій сцені – “Тартюф” Мольєра, “Труфальдіно з Бергамо” К.Гольдоні, “Квітка на три місяці” О.Миколайчука; та 6 – на малій сцені.

Працівники театру захищають Україну в лавах ЗСУ та Нацгвардії, займаються волонтерською діяльністю, виступають у госпіталях та перед переселенцями, працюють над новим виставами.

І звичайно, творчий колектив працює задля Перемоги і з нетерпінням чекає на зустріч з нашими улюбленим глядачем.

Віват театр! Віват глядач! Віват артист!

Як повідомляло Інше ТВ, Позивний «Артист». Як артист Миколаївського театру пішов служити до Нацгвардії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube