За добу на Півдні збитий черговий ворожий Су-25, знищено 27 окупантів, танк, 2 міномети, «Акація» і 2 склади на Миколаївщині і Херсонщині – ОК «Південь» (ВІДЕО)


06:1131.10.2022

Обстановка в нашій зоні відповідальності та Південнобузькому операційному районі стабільно напружена, але контрольована.

Ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення із застосуванням РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Здійснює фортифікаційне обладнання рубежів та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та населених пунктах в прифронтовій зоні і в тилових районах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Більш докладно – у зведенні Оперативного командування «Південь» за підсумками доби 30 жовтня, передає Інше ТВ.

Так, серед дня ворог обстрілював Куцурубську громаду на Миколаївщині з РСЗВ та важкої артилерії. Без людських втрат та руйнувань.

Штурмовою авіацією і ударними гелікоптерами ворог тричі атакував наші позиції та звільнені населені пункти Бериславського району. У відповідь наші авіатори також тричі атакували райони зосередження ворожої живої сили та техніки, а воїни-зенітники влучно збили черговий Су-25.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 156 вогневих завдань. Підтверджені втрати ворога наразі складають 27 рашистів, танк, 2 міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», двадцяти трьох міліметрова зенітна установка та 5 одиниць авто-бронетехніки. В Баштанському і Бериславському районах знищено 2 склади з ворожими боєприпасами.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області створюються умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Окупаційна влада відключає електрику й воду, доступ до мережі Інтернет, лякає нанесенням ракетних ударів з боку Збройних Сил України, агітує за термінову евакуацію. Самі ж окупанти першочергово вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново реалізувати продовольчі товари, закривають крамниці і ринки.

Водночас, підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі налічує 8 кораблів, маневрує під прикриттям кримського узбережжя. Напоготові до застосування 2 надводних ракетоносії з 16-ма «Калібрами».

Як повідомляло Інше ТВ, «Відчутно відповідаємо окупантам» – Зеленський подякував воїнам кількох бригад і полків, які особливо відзначились на цьому тижні (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube