В Первомайську на Миколаївщині Kozak System дав концерт, щоб зібрати гроші на дрони для ЗСУ (ВІДЕО)


15:0030.10.2022

Вчора, 29 жовтня, в Первомайську виступив популярний український гурт Kozak System.

Музиканти відвідали місто в рамках вуличного туру, метою якого є збір коштів на дрони для ЗСУ. У Первомайську команда відіграла свій 65-й концерт з цією метою.

Про це пише первомайське видання Гард.City.

Сам виступ відбувся на площі Шевченка, на порозі Будинку культури і дозвілля імені Єфросинії Зарницької.

Як і заведено у музикантів, концерт розпочався з невеликою затримкою. Люди, власне, також далеко не всі вчасно прийшли, але зрештою натовп зібрався чималий.

На імпровізованій сцені була встановлена скринька для благодійних внесків. Присутні миттєво долучились до збору.

На початку виступу фронтмен гурту Іван Леньо зі сцени пояснив мету їхніх «похідних» концертів:

«Ми збираємо гроші не для себе, ми не пропадемо. Українська армія також не побирається і потужно фінансується як державою, так і партнерами. Але війську необхідна наша з вами невпинна підтримка. Тому всі гроші, які опиняються в наших скриньках, конвертуються в «мавіки». Сьогодні, мабуть, немає жодного підрозділу, жодної бригади, яка б не потребувала підсилення у вигляді розвідувального безпілотника. Кожна ваша гривня битиме ворога. Кожен ваш внесок — це трамплін, через який ваша допомога потрапляє на передову і стає зброєю в руках наших хлопців».

В паузах між піснями лідер гурту багато говорив про українську культурну спадщину, закликав відмовлятися від російської музики, культури і пострадянського мислення. До речі, Первомайськ музиканти називали Першотравневськ.

В ході виступу учасники Kozak System та волонтери виходили в натовп зі скриньками та закликали донатити на смерть ворогам. Гроші з неприхованим задоволенням кидали чи не всі присутні.

Загалом того вечора на площі Шевченка панувала по-справжньому щира, патріотична і тепла атмосфера. Присутні на концерті діти, молодь та люди більш старшого покоління огортали себе блакитно-жовтими та червоно-чорними прапорами, жваво та гучно підспівували музикантам.

Молодіжна громадська організація «Молодь — майбутнє нації» скористалася можливістю одночасно провести благодійний ярмарок з роботами місцевих майстрів та художників: хлопці та дівчата збирають на автівку для бойової бригади ЗСУ і мета — 180 тисяч гривень — вже близько!

Як повідомляло Інше ТВ, Шварценеггер зустрівся в США з групою KALUSH Orchestra (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube