В ООН сподіваються на продовження зернової угоди і її розширення на Миколаївський порт


14:2427.10.2022

Укладена за посередництвом ООН зернова угода буде продовжена після середини листопада і може бути розширена на порт Миколаєва.

Такі сподівання висловив глава гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс, пише Reuters, передає ЛіГА.Новини.

На початку цього місяця Гріффітс відвідав Москву з високопоставленим торговим представником ООН Ребекою Грінспан, де обговорили з російськими офіційними особами угоду, яка також спрямована на полегшення експорту російського зерна та добрив на світові ринки.

“Ми дуже хочемо, щоб це відновилося якнайшвидше. Нині це важливо для ринку… І я досі відносно оптимістичний щодо того, що ми отримаємо це. Ми старанно працюємо”, – сказав Гріффітс журналістам.

За його словами, Організація Обʼєднаних Націй працює над тим, щоб продовжити угоду на строк до року та згладити спільні перевірки суден офіційними особами ООН, Туреччини, Росії та України. ООН нещодавно попередила, що у черзі перебуває понад 150 кораблів.

Гріффітс також припустив, що Україна може спробувати розширити експортну угоду, включивши до неї порт у Миколаєві.

Він також сказав, що угода знизила ціни, збільшила обсяги експорту і підвищила довіру, додавши, що вона “робить те, про що ми домовлялися, і я не думаю, що хтось має сумніви щодо цього”.

Як повідомляло Інше ТВ, Путін, скоріше, використає можливе продовження «зернової угоди» як важіль впливу на саміті G20 – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube