Миколаївський рибоохоронний патруль видав дозвіл на вилов риби в межах РЛП «Тилігульський» – прокуратура хоче його скасувати через суд


18:3924.10.2022

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Миколаївської обласної прокуратури до суду пред’явлено позов про визнання протиправними дій Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Миколаївській області щодо видачі дозволу на спеціальне використання живих водних біоресурсів в межах регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» та скасування такого дозволу.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Підставами для пред’явлення позову є порушення вимог природоохоронного законодавства, допущені управлінням при видачі суб’єкту господарювання дозволу без відповідних погоджень, на підставі якого наразі здійсюєтся промисловий вилов водних біоресурсів в межах об’єкту природнозаопвідного фонду.

Водночас, відповідно до вимог національного законодавства, використання природних ресурсів в межах об’єктів природнозаповідного фонду здійснюється на підставі спеціального дозволу, видача якого має бути узгоджена з обласною державною адміністрацією. Також, згідно проєкту створення вказаного парку, промислове рибальство в межах території останнього заборонено.

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом.

Як повідомляло Інше ТВ, в липні невідомі браконьєри перегородили Тилігульський лиман сітками, які зняла службі охорони РЛП «Тилігульський».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube