Миколаїв знеструмлений та інші наслідки ракетної атаки


12:5422.10.2022

Російські окупанти знову атакували енергетичні об’єкти України 22 жовтня. Через це жителі низки областей залишилися без електроенергії та частково – без водопостачання. Наразі наслідки атак такі:

  • У Хмельницькому відсутнє світло після вибухів. Містян також закликали зробити запаси води, адже вона також може зникнути найближчим часом.
  • У Луцьку росіяни влучили в об’єкт енергетики, через це світла немає у частині міста. Українців просять підготували запас води.
  • В окремих населених пунктах Волинської області місцями зникло світло та вода, а також погіршився зв’язок.
  • В Уманському районі Черкаської області відсутнє світло через влучання ракети по енергооб’єкту в сусідній області.
  • У декількох населених пунктах Одеського району відсутнє світло через два ракетні удари росіян по об’єкту енергетичної інфраструктури області. У центрі Одеси близько 30-35 хвилин не їздили трамваї, через зникнення струму. Наразі рух відновлено.
  • Жителів Кіровоградської області попереджають про можливі перебої з електроенергією через ракетні удари по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах.
  • Мешканців Тернополя також попереджають про проблеми з електропостачанням у сусідніх областях та закликають підготувати все необхідне на випадок аварійного вимкнення світла.
  • У Сумській області можливі перебої з електроенергією. Протягом доби будуть аварійні відключення електроенергії та водопостачання. Наразі без світла лишилися 139 232 абонентів практично по всій області.
  • У Рівному внаслідок “прильотів” по об’єкту критичної інфраструктури виникли перебої з електроенергією. Також відбувся збій роботи мережі Інтернет через знеструмлення. Можливі перебої із належним тиском води в оселях. Станом на 12:30 у районах Мототрек, Новий Двір, Басів Кут, Ювілейний міста електропостачання відновлено.
  • У Житомирі зникла електрика через удар по одному з енергооб’єктів Хмельницького. Частина котелень міста не може працювати через відсутність електроенергії.
  • У Миколаєві відсутнє електропостачання, світла також немає у деяких населених пунктах області.

“Укренерго” зазначає, що масштаб пошкоджень внаслідок сьогоднішніх атак співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. Через це вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube