«Укренерго» обмежило енергопостачання в Києві та ще 10 регіонах. Миколаївщини в переліку немає, але вона також знеструмлена


11:5422.10.2022

Сьогодні, 22 жовтня, окупанти здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об’єкти магістральних мереж західних регіонів України. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

Про це повідомляє «Укренерго», передає Інше ТВ.

«Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» приступлять до відновлення, щойно рятувальники  ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань. Спеціалісти “Укренерго” вживають всіх заходів для якнайшвидшого відновлення електропостачання в регіонах, які наразі залишилися без світла.

Також наразі вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені терористичними ракетними атаками», – йдеться в повідомленні «Укренерго».

В компанії нагадують, як диспетчери «Укренерго» приймають рішення про тимчасове обмеження споживачів: це відбувається, коли в регіоні зростає рівень споживання, і при цьому туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування електромереж.

Також в «Укренерго» закликають споживачів ощадливо споживати електроенергію впродовж всього дня і особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Додамо, що Миколаївщина також знеструмлена. Світло зникло після 09.00.

Як повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, “фахівці працюють, потрібен час”.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім також прокоментував це: “росія продовжує переможно відступати та обстрілювати цивільну інфраструктуру ракетами. Тактика терористів”. А пізніше додав: “Зі світлом розбираємось. Лагодимо”.

Як повідомляло Інше ТВ, В 8 регіонах України зранку лунали вибухи. Що відомо



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube