Ввечері росіяни нанесли ракетний удар по Очакову – пошкоджено 8 будинків, поранений один цивільний, – ОК «Південь» (ВІДЕО)


06:0210.10.2022

Обстановка в операційній зоні південних регіонів на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Сили оборони продовжують активні дії, противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

Про поточну оперативну обстановку на Півдні України за підсумками 9 жовтня повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

Ворог наносить системне вогневе ураження по наших позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети вздовж лінії бойового зіткнення і по прилеглих громадах. Тилові райони продовжує атакувати нетиповим використанням зенітно-ракетних систем С-300, ракетними ударами з неба та дронами-камікадзе. Для запобігання просування наших військ здійснює мінування місцевості. На напрямок просування наших військ ворог підтягує резерви – близько 200 військовослужбовців та до трьох десятків одиниць бойової техніки. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії продовжує повітряну розвідку безпілотними шпигунами. Наші протиповітряні сили продовжують їх нищити. Ще два лІтальні апарати «Орлан-10» лЕтально приземлено в Миколаївському районі.

У другий половині дня ворог силами до мотострілецького взводу намагався атакувати наші підрозділи з напрямку Безводного на Давидів Брід. Зазнав суттєвих втрат та ретирувався на вихідні позиції. Продовжуються авіаудари, за цей бойовий день їх було 7, 5 з яких по Давидову Броду. А дрон-камікадзе атакував Дудчани. Без суттєвих втрат. Ввечері з акваторії Чорного моря нанесено ракетний удар в напрямку Очакова. Пошкоджено 8 будинків, поранено одного цивільного мешканця. З «Градів» і ствольної артилерії ворог обстрілював Куцурубську громаду з напрямку Кінбурнської коси. Людських втрат немає.

Нашою авіацією нанесено 9 ударів по противнику, ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 246 вогневих завдань. Орієнтовні втрати противника за добу дорівнюють: 44 рашисти, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 4 танки, 10 одиниць авто-бронетехніки, 4 міномети 120 калібру. Пошкоджено 2 танки, 2 бронемашини, самохідна гаубиця «Мста-С».

В штормовому Чорному морі 11 кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму, кількість ракетоносіїв на чергуванні ворог різко збільшив до 6, з яких 2 – підводні. На Україну спрямовано 40 «Калібрів».

Як повідомляло Інше ТВ, “Постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою росії від справжніх переговорів” – звернення Зеленського (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube