Миколаївщину на Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року-2022» представить вчителька біології з Миколаєва (ФОТО)


09:2807.10.2022

«Попри постійні сирени і обстріли, життя серед руїн і вибухів, вчителі прифронтової Миколаївщини демонструють кращі зразки громадянської стійкості і патріотизму, – розповідає Андрій Малахов – директор Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 57 імені Т.Г.Шевченка. – Зокрема, сьогодні стало відомо ім’я переможниці фінального етапу першого туру конкурсу «Учитель року – 2022» з біології. Нею стала одна з наймолодших представників нашого педагогічного колективу Вікторія Василівна Шапошнік.

У фінальне змагання вона включилась одразу після виписки з пологового будинку: 13 вересня народила донечку Валерію. Ми пишаємося її стійкістю, жагою до перемоги та бажанням достойно продемонструвати свій професійний рівень». 

Як поділилась В.В. Шапошнік, конкурс «Вчитель року» мав непростий формат. Він розпочався з зонального етапу у грудні, під час якого вчителі проходили конкурсні випробування  “Майстер клас”, “Тестування” та ” Практична робота”. Далі, з 18 по 21 лютого, методичний практикум і відкриті уроки. Вчителька мала це зробити 24 лютого, але не змогла, бо саме у цей  день російські окупанти бомбардували наше місто – почалась війна.

«Чесно кажучи, трохи не вірилось, що у нелегкі для нас часи було можливе його логічне завершення, – каже В.В. Шапошнік. – Однак попри війну, МОІППО зробив усе належне, щоб конкурс відбувся.

Мої колеги-конкурсанти знали, що у вересні я стала молодою матусею з немовлям на руках, то може дехто вважав, що з цієї причини зійду з дистанції. Адже до фінального випробування «Фрагмент дистанційного уроку» потрібно було добре готуватись. І тим не менше, я продовжила боротьбу. Це рішення підтримав мій чоловік, наші батьки, колеги. Відкритий урок у дистанційному форматі я давала 4 жовтня, коли моїй донечці було рівно три тижні. Мені приємно, що всі зусилля виправдали себе, і тепер переді мною ще більше відповідальності – поборотись за область на всеукраїнському рівні».

– Педагогічний колектив щиро вітає Вікторію Василівну з заслужено здобутим І місцем в обласному етапі, бажає їй подальшої перемоги, – наголошує директор школи А.А.Малахов.-  Молода  вчителька біології – мотиватор колег і учнів, представниця нового покоління освітян. Пише наукові статті для міжнародної конференції у Швейцарії, їздить на роботу на велосипеді, а ще ігнорує Анталію – ходить у походи на Говерлу…

Працює вчителем з 19-ти років, ще студенткою 4 курсу. У 2021 році представила досвід на Міжнародній науково-теоретичній конференції «Modernization of science and its influence on global processes» у Bern, Swiss Confederation (Берн, Швейцарія). Тема – діджиталізація: «Методика викладання курсу біології 8 класу шляхом дистанційного навчання». Тези опубліковано у збірнику праць SCIENTIA, якому присвоєно британський та український міжнародні ідентифікатори книги ISBN, авторський знак, УДК та унікальний код DOI.

…Мила, тендітна, елегантна, кожен рух якої дихають ніжністю, ввічливістю, вихованістю. Від природи – тихий голос, щира довірливість у погляді.

 – Я намагаюсь максимально адаптувати матеріал уроку і завдання для учнів – до рівня досягнень кожного, – ділиться Вікторія Василівна. –  Для мене всі діти – мотиваційні. Наприклад, якщо ми бачимо, що учень навчається на достатній рівень, – маємо його зацікавлювати, давати такі завдання, які б мотивували його підвищувати свій рівень. А учням, які мають високий освітній рівень, дати поштовх для пошукової роботи. Загалом, щоб діти найкраще опанували навчальну програму.

 Олександра Ментель, журналіст

Як повідомляло Інше ТВ, В Україні 900 вчителів пішли на фронт



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube