Ворог обстрілює населені пункти вздовж лінії фронту та звільнені території на Херсонщині, дістається Миколаївщині та Дніпропетровщині, – ОК «Південь» (ВІДЕО)


16:3104.10.2022

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку напружена та динамічна.

Сили оборони продовжують активні дії, закріплюються на вивільнених територіях, утримують ініціативу та контроль.

Противник намагається підтягувати резерви, в тому числі і сформовані з нещодавно мобілізованих. Водночас потерпає через порушення логістики, нестачу боєприпасів, засобів захисту. Не маючи успіхів на фронті, продовжує тероризувати тилові населені пункти та цивільних громадян.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» станом на 14.00 сьогодні, 4 жовтня, передає Інше ТВ.

Протягом ночі щільно обстріляно Нікопольський район Дніпропетровщини. Суттєво постраждав районний центр, на який припало близько 30 снарядів з ворожих реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Поранення отримали четверо цивільних осіб. Понівечено кілька десятків багатоповерхових та приватних будинків. В одній з багатоповерхівок зруйновані 2 поверхи та 4 квартири. Обстріли пошкодили заклад освіти інші об’єкти соціальної та промислової інфраструктури, зокрема, зерновий елеватор. У Марганецькій та Червоногригорівській громадах триває обстеження територій. Масштаби руйнацій з’ясовуються. Попередньо, без постраждалих.

На Херсонщині ворог обстрілює територіальні громади вздовж лінії фронту та визволені території, зокрема ворог гатив з важкої артилерії по Хрещенівці, Осокорівці та Нововоронцовці. Пошкоджено житлові будинки та електромережі, є загиблий та поранені серед місцевих жителів. У Скадовському районі окупанти влаштували катування подружжя за проукраїнську позицію. Чоловіка побили, дружину викрали і вивезли в невідомому напрямку, будинок підірвали. В тимчасово окупованих містах, зокрема, в Херсоні та Голій Пристані, триває мародерство: у місцевих відбирають автомобілі, житло і документи на право власності.

Серед ночі ворог наніс ракетний удар 6 зенітними керованими ракетами С-300 по Березнегуватській громаді Миколаївщини. Пошкоджено житлові будинки, адміністративні будівлі та крамниці. Постраждалих немає. Зранку ракетний удар був нанесений по Вознесенському району – пошкоджено об’єкт інфраструктури, попередньо, без втрат.

Опівдні ворог намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе типу “Shahed-136”. Силами протиповітряної оборони безпілотний літальний апарат знищено над морем.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 170 вогневих завдань по районах зосередження ворожих сил та засобів, логістичних центрах та транспортних артеріях. Попередньо відомо про знищення двох одиниць авто-бронетехніки та 4 рашистів. Решта втрат ворога дорозвідується.

В Чорному морі 9 ворожих кораблів маневрують, переховуючись за Кримським півостровом від шторму і уражень Силами оборони. На чергуванні – 5 ракетоносіїв, 2 з яких – підводні. Загальне спорядження – 32 «Калібри».

Як повідомляло Інше ТВ, Поблизу Вознесенська на Миколаївщині пролунав вибух – інформація щодо постраждалих уточнюється



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube