Нікопольский район Дніпропетровщини росіяни обстрілювали з «Градів», а Миколаїв та область – «Іскандерами», С-300 і «Смерчами», – ОК «Південь» (ВІДЕО)


16:3530.09.2022

Обстановка у операційній зоні Південнобузького напрямку залишається складною, але контрольованою.

Підрозділи Сил оборони утримують зайняті позиції та авіаційними і ракетно-артилерійськими ударами порушують плани ворога щодо анонсованих наступальних дій та продовжують змушувати противника оборонятись.

Про це йдеться у зведені Оперативного командування «Південь» станом на 14.00 30 вересня, передає Інше ТВ.

Положення та склад ворожих сил суттєвих змін не зазнали.

Рашисти протягом ночі тричі обстріляли Нікопольський район. 80 снарядів з «Градів» та важкої артилерії накрили районний центр та Червоногригорівську громаду. Пошкоджено об’єкти промислової інфраструктури, з десяток приватних будинків, водогін та лінія електропередач. Без загиблих та поранених.

Близько опівночі двома крилатими ракетами «Іскандер» нанесено удар по Арбузинській громаді, що на Миколаївщині. Силами та засобами ППО ракети приземлено на околиці населеного пункту. Уламками від вибуху пошкоджено два житлових будинки. Без постраждалих.

Сам Миколаїв та Миколаївський район зазнали масованого ракетного удару зенітно-реактивними системами С-300. Пошкоджено кілька об’єктів промислової та соціальної інфраструктури. Дві ракети влучили у багатоповерховий будинок в спальному районі обласного центру. Зруйновано та пошкоджено понад десять квартир. Одну людину деблоковано з-під завалів, 8 людей поранено. Роботи по розчищенню завалів тривають. Інформація уточнюється.

Двома ракетами зенітної системи С-300 атаковано Шевченківську громаду. Внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків пошкоджено житлові будинки. Без жертв та постраждалих.

А двома реактивними снарядами системи залпового вогню «Смерч», споряджених забороненими касетними боєприпасами, обстріляно Куцурубську громаду Миколаївщини. Без людських втрат.

Ракетні та артилерійські підрозділи Сил оборони продовжували виконувати вогневі завдання по районах зосередження живої сили та озброєння ворога, по ворожих позиціях вздовж лінії зіткнення військ та тримати вогневий контроль над транспортно-логістичними об’єктами противника на окупованих територіях. За підтвердженими даними, ворожа армія зменшилась на 13 рашистів. Решта втрат дорозвідуються. Склад та положення корабельного угруповання ворожого флоту суттєвих змін не зазнали. 12 ворожих кораблів та катерів маневрують в Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму. 3 надводні ракетоносії, споряджені «Калібрами» у кількості 24 ракет в готовності до застосування.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаїв вперше з початку вторгнення було атаковано іранськими дронами-камікадзе – пресофіцер ОВА (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube