В Миколаїв надійшли «президентські» продуктові набори, обіцяні ще в березні. Перших 5 тисяч жителі Корабельного району вже отримали – віце-мер


12:5826.09.2022

Миколаїв отримав продуктові набори по програмі Кабінету Міністрів України, які ще називають «президентськими пакунками».

Як їх роздають, в програмі «Діалог» ТРК «Март» розповів 1-й заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, передає Інше ТВ.

– 160 тисяч наборів від Кабінету Міністрів (їх називають по-різному – «президентські пайки», «урядові пайки») вже в місті почали роздаватись. Про них говорять давно, це ще березнева була постанова КМУ, але тільки з серпня в Миколаєві вона почала надходити. Поступово – по 5 тисяч на кожний район буде заходити. Почали з Корабельного району, як найбільш постраждалого, і перших 5 тисяч наборів в Корабельному районі вже роздали. Інформація заноситься в окремий реєстр, створений нашими спеціалістами. По Корабельному району отримали жителі Кульбакіно і частини Балабанівки – де були масові обстріли з перших днів війни.

Наступних 5 тисяч – Інгульський район. Інгульський район майже готовий до видачі, і, здається, з понеділка починають видачу тих наборів. Це буде 5 тисяч.

Наступний – Центральний район, перша тисяча (наборів) зайшла. Потім – Заводський район. Після того, як Заводський район отримає 5 тисяч (наборів), ми повертаємось знов до Корабельного району – наступні 5 тисяч і т.д. Ніхто ці пайки нікому не забере, йде дуже чіткий облік. Коли роздамо 160 тисяч, будемо дозамовляти, – сказав Віталій Луков.

Гуманітарну допомогу «можна розглядати як преміальні за проживання в зоні бойових дій», сказав Луков. Також він назвав деякі цифри. Так, від ООН Миколаїв отримав більше 1 тис.тонн борошна, 1,3 тис.тонн рису.

Як повідомляло Інше ТВ, з 12 вересня органи соціального захисту почали видавати рис мешканцям приватних будинків у Центральному районі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube