Начальник УОЗ Миколаївської ОВА назвав постраждалі внаслідок російських обстрілів медичні заклади


13:2125.09.2022

Критично постраждали 6 медичних закладів Миколаївщини.

Про це розповів в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ» начальник УОз Миколаївської ОВА Максим Безносенко, передає Інше ТВ.

– Якщо казати по критичним ураженням, які призвели до руйнування будівель, то була уражена Березнегуватська лікарня ракетним обстрілом, Баштанська лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги в Миколаєві і сусідній з нею шкірно-венерологічний диспансер. Також критичне ураження було весною нашого психоневрологічного диспансеру, де був авіаудар. Також ракетний обстріл з пошкодженням будівель – нашого санаторію «Південий».

Майже всі лікарні були вражені системами РСЗВ – якісь більше, якісь менше. Наприклад, офтальмологічна лікарня і онкологічний центр були двічі обстріляні. Обласна дитяча лікарня, обласна лікарня, наш МСЕК, Будинок дитини, 3-тя лікарня, 4-та лікарня, базовий медичний коледж, санаторій «Дубки». Вони всі були пошкоджені частково – вікна, двері. Але наша громада швидко реагує на ці пошкодження – на наступний ранок вже стоять волонтери і допомагають відновити ці вікна ОСБ-плитами чи плівкою, в деяких місцях повністю замінюються віконні рами і відновлюються двері.

Всі пошкоджені лікарні відновили свою роботу. Пошкоджений був і наш травмопункт, і він не зможе відновити свою роботу зараз – потрібна велика реставрація, – сказав Максим Безносенко.

Даних по втратам медичного обладнання ще немає, додав начальник УОЗ Миколаївської ОВА. Але на зараз майже всі медичні заклади мають електрогенератори на випадок перебоїв з електропостачанням.  

Як повідомляло Інше ТВ, станом на сьогоднішній ранок, за даними Миколаївської ОВА, в Миколаївській області пошкоджень зазнали 75 медичних закладів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube