МБК «Миколаїв» може не взяти участі у наступному сезоні Суперліги – через конфлікт БК «Прометей» і ФБУ


13:1723.09.2022

Як повідомляло Інше ТВ, в кінці серпня МБК «Миколаїв» заявив, що візьме участь у запланованому 30 чемпіонаті України і до чемпіонату буде готуватися на базі БК «Прометей» – будівельна компанія «Будінвест Інжиніринг» та «Техноторг» стали титульним спонсором команди та надали фінансову підтримку спортсменам миколаївської команди.

Ця обставина, а також те, що «Прометей» вирішив взяти участь у Єврокубку не під егідою ФІБА, призвело до того, що Федерація баскетболу України підвищила заявочний внесок для «Прометею» для участі у сезоні Суперліги з 40 тис.грн. до 4,5 млн.грн. І президент БК «Прометей» Володимир Дубінський заявив, що його команда не буде брати участь у Суперлізі через дискримінацію, якщо ФБУ не змінить свого рішення.

Сьогодні, 23 вересня, на фейсбук-сторінці МБК «Миколаїв» з’явилося повідомлення про можливу не участь миколаївського клубу у сезоні Суперліги, якщо конфлікт між БК «Прометей» і ФБУ не вирішиться.

«Мимо волі, МБК “Миколаїв” опинився однією зі сторін нещодавнього конфлікту між БК “Прометей” та ФБУ, коли з боку ФБУ пролунала заява про намір “Прометея” “купити” ряд клубів.

Зі свого боку, маємо пояснити таке:

– жодної спроби “купити” команду з боку компанії «Будінвест Інжиніринг» та ії генерального директора пана Дубинського не було. Розуміючи всю складність ситуації в Миколаєві та виявивши повагу до історії нашої команди, пан Дубинський відгукнувся на прохання МБК “Миколаїв” та мав наміри забезпечити всім необхідним для участі в Суперлізі, включаючи тренування та проживання у м.Дніпро, враховуючі, що Миколаїв знаходиться в червоній зоні бойових дій;

– жодного втручання в роботу ані менеджменту, ані спортивного департаменту також не було. Мова була виключно про спонсорську допомогу.

Зі свого боку маємо повідомити наступне: якщо ця прикра ситуація не отримає свого розв’язання, та “Прометей” не візьме участі у наступному сезоні Суперліги, МБК “Миколаїв”, на превеликий жаль, змушений буде також, вперше в історії України, пропустити найвищий за статусом національний турнір. Зі свого боку ми зробили усе можливе – команда на чолі з Віталієм Чернієм укомплектована, але знайти нових спонсорів у такий стислий термін, на жаль, неможливо», – йдеться у заяві МБК «Миколаїв».

МБК «Миколаїв» може не взяти участі у наступному сезоні Суперліги – через конфлікт БК «Прометей» і ФБУ 1
МБК «Миколаїв» може не взяти участі у наступному сезоні Суперліги – через конфлікт БК «Прометей» і ФБУ 3


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube