Близько 39% закладів освіти в Миколаївській області мають захисні споруди


10:0620.09.2022

Якщо не враховувати заклади освіти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях та які були зруйновані/пошкоджені внаслідок збройної агресії рф, то на Миколаївщині близько 39% закладів мають захисні споруди.

Про це розповіла в інтерв’ю «НІС-ТВ» директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації Алла Веліховська, інформують у пресслужбі Миколаївської ОВА.

«Наразі у Миколаївській області 25 закладів знаходяться на тимчасово окупованих територіях, через агресію рф 220 пошкоджено, 59 закладів знаходиться на лінії зіткнення й немає можливості їх обстежити. Тому, якщо врахувати лише ті навчальні заклади, які можуть приймати учнів, то за статистикою в області близько 39% мають захисні споруди», – зазначила вона.

Також Алла Веліховська повідомила, що деякі громади не бачать необхідності забирати кошти з оборони й вкладати в оснащення захисних споруд, адже існує загроза ворожих обстрілів.

«Зрозуміло, що гроші виділяються, проводять відповідні роботи, кожна школа поставлена до відома, що вони повинні робити. Абсолютно в кожній школі була комісія з представників органів влади, місцевого самоврядування, ДСНС, поліції. І дійсно сьогодні за укриття відповідають органи місцевого самоврядування, тобто ті, у кого заклад перебуває на балансі, відповідають за те, щоб у найближчий час там з’явилися захисні споруди», – поінформувала вона.

Окрім цього, директорка департаменту освіти і науки ОВА розповіла, що в наступному році на території всіх областей держава планує збудувати не менше чотирьох сучасних укриттів на випадок ядерної та інших загроз. Від Миколаївської області подають поки чотири заклади, які відповідають вимогам.

Як повідомляло Інше ТВ, напередодні нового навчального року начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що за парти – в буквальному сенсі слова – 1 вересня сядуть учні приблизно 20 навчальних закладів, всі інші будуть навчатися онлайн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube