На Херсонщині ЗСУ знищили переправу, на Миколаївщині – склад боєприпасів, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:2711.09.2022

Обстановка в наший операційній зони досить напружена, але контрольована. Продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування військ та закріплення територій. Ворог надає перевагу контрбатарейній боротьбі, намагаючись уникнути прямого зіткнення. Зазнає втрат і відступає.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Протягом бойового дня ворог здійснив 20 авіаційних ударів вздовж лінії зіткнення по наших позиціях і прилеглих територіях.

У відповідь нашою авіацією відпрацьовано 1️⃣0️⃣ ударів, але ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 3️⃣5️⃣0️⃣ вогневих завдань. Атакуючи райони зосередження ворожого озброєння та техніки в районі Нової Каховки і Придніпровського, склади боєприпасів навколо і в самому Херсоні, а також за результатами вогневих уражень по позиціях ворога, забезпечено його втрати у кількості 8️⃣0️⃣ рашистів, 8️⃣ танків, 1️⃣7️⃣ одиниць авто-бронетехніки, 1️⃣ гаубиці “Мста-Б”, 1️⃣ безпілотного розвідника типу “Орлан-10”. Знищено 3️⃣ склади боєприпасів в Миколаївському, Херсонському і Бериславському районах.

Чергову поромну переправу в районі Нової Каховки критично уражено без можливості подальшого використання.

Загрози ракетних ударів залишаються актуальними. Ворог задіює тактичну і стратегічну авіацію, системи та комплекси наземного базування. Крім того, в Чорному морі, тримаючись у ракетобезпечному районі, вздовж кримського узбережжя маневрують 1️⃣3️⃣ бойових кораблів, серед яких 2️⃣ надводних ракетоносії, що тримають напоготові 1️⃣6️⃣ крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Штормове море не сприяє пляжному відпочинку і ще раз нагадує про мінну загрозу.

Враховуючи всі загрози і ризики, що несе із собою розвиток обстановки в регіоні, не наражайте себе на небезпеку, будьте свідомими і мудрими, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, дотримуйтесь алгоритму і правил дій, не довіряйте фейкам і сумнівним джерелам інформації, не поширюйте дані про дії і знаходження наших підрозділів, пам’ятайте, що вони ризикуючи життям заради вашої безпеки та захисту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube