Кількість поривів труб в Миколаєві збільшилась в 15 разів, кількість внутрішньобудинкових мереж – в 20 разів, – мер


13:2208.09.2022

Такі цифри про збільшення поривів на мережах водопостачання сьогодні, 8 вересня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич назвав на сесії Миколаївської міськради, розповідаючи про плани Мінфіну з 2023 року забрати у місцевих бюджетів ПДФО, яке сплачують військові зі своєї зарплати.

Якщо це рішення буде прийняте, то з Миколаєва можна виїжджати і написати записку «Останній, виключите, будь ласка, світло в місті», сказав мер.

Про це повідомляє Інше ТВ.

– На сьогоднішній день Міністерство фінансів України доведено до міських рад і територіальних громад інформацію щодо плану формування бюджету на 2023 рік. Згідно цього плану нам доведуть, що нам залишається – акцизи і т.д. І дійшла до нас інформація, що хочуть нас, самі громади, позбавити ПДФО, який сплачують зі своєї зарплати військовослужбовці в місцеві ради. Це означає, що для Миколаєва, де сьогодні не працює жодне з великих підприємств, це буде подвійний нуль. Треба сказати, що до війни Миколаїв був одним з наймілітаризованіших міст України, і фактично військовослужбовці, як і всі працівники інших сфер, сплачували ПДФО. На даний час ми відпрацювали це питання з Асоціацією міст, голова ОВА також звернувся щодо цього питання – для виключення Миколаєва як міста, яке фактично перебуває в зоні бойових дій. І, думаю, що може бути звернення міської ради. Бо це є питання фактично виживання. Коли ми спілкувалися з Міністерством фінансів, я сказав, що, якщо це рішення буде остаточно прийняте, то в принципі з Миколаєва можна виїжджати і написати записку «Останній, виключите, будь ласка, світло в місті». У нас не буде можливості забезпечити ніякі соціальні гарантії, ані дати компенсацію за різницею в тарифах «Миколаївоблтеплоенерго» і ТЕЦ, ані забезпечити питною водою. Бо на сьогодні касовий розрив по «Миколаївводоканалу» складає біля 40 млн.грн з податками і біля 25 млн.грн. без податків на місяць. Крім того, солона вода, яка передається по трубах, рве труби, у нас Миколаїв весь тече – кількість поривів збільшилась в 15 разів. Кількість поривів внутрішньобудинкових мереж збільшилась в 20 разів, – сказав мер.

Як повідомляло Інше ТВ, Сьогодні не буде води в окремих мікрорайонах двох районів Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube