В Україні заарештували три асфальтобетонні заводи білоруських компаній, один з них – на Миколаївщині


20:1605.09.2022

У місті Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях заарештували асфальтобетонні заводи, що належать білоруським компаніям.

У Києві суд заарештував та передав в управління АРМА асфальтобетонні заводи, що належать білоруським компаніям. Вартість переданих активів становить близько 120 млн гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що в місті Києві, а також у Житомирській та Миколаївській областях працюють низка компаній, які спеціалізуються на виконанні різних видів дорожніх робіт. Кінцевим бенефіціарним власником вказаних компаній є Республіка Білорусь.

Ці компанії перевіряли на привласнення коштів державного бюджету, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення, з їх подальшою легалізацією та виведенням за кордон, а також можливого фінансування війни в Україні.

Під час слідства три асфальтобетонні заводи, які розташовані у Києві, в Житомирській та Миколаївській області та належать згаданим компаніям, заарештували та передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Як повідомляло Інше ТБ, 22 лютого 2019 року до поліції надійшло повідомлення від охоронця асфальтового заводу про те, що вночі у смт. Новий Буг невідомі проникли на територію підприємства та підпалили.

У Миколаївській ОДА заявили, що підпал заводу завдав білоруській компанії збитків на $400 тис., заявили у Миколаївській ОДА. Причиною назвали конкуренцію.

Як і було обіцяно начальником ГУНП у Миколаївській області полковником поліції Олександром Анохіним під час візиту Президента України Володимира Зеленського, протягом двох тижнів правоохоронці розкрили вказаний злочин. А 1 серпня 2019 року палії білоруського асфальтового заводу затримано в Одесі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube