Українські війська ведуть позиційні бої вздовж лінії фронту Херсон-Миколаїв, швидких успіхів не буде, – ISW


14:4904.09.2022

Американський Інститут вивчення війни (ISW) дав свіжу оцінку українському контрнаступу на півдні країни. Там вважають, що він, найімовірніше, не приведе до негайних успіхів, йдеться у щоденному зведенні ISW.

На думку експертів ISW, українські сили намагаються вивести з ладу основні логістичні вузли, які підтримують російські підрозділи на півдні, та зменшити військовий потенціал Росії.

“Українські офіційні особи прямо заявили, що контрнаступ на півдні України є методичною операцією з ослаблення російських збройних сил та їхнього постачання, а не спробою негайно відвоювати великі території”, – йдеться у повідомленні ISW з посиланням на заяву радника Офісу президента Олексія Арестовича в коментарі Wall Street Journal.

ISW пише, що українські війська ведуть позиційні бої вздовж лінії фронту Херсон-Миколаїв. Їхні зусилля зосереджені на завданні ударів по транспортних маршрутах, зосередженнях техніки та особового складу, командних пунктах.

Кадри з соціальних мереж свідчать про українські удари в західній та центральній частині Херсонської області.

Українські сили, ймовірно, також проводять локальні операції вздовж лінії зіткнення на заході Запорізької області, щоб зв’язати російські війська та завадити їхньому розгортанню.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube