Передана в суд справа зрадника-капітана Бреєва, який обстрілював “калібрами” Миколаїв та Одесу


13:3431.08.2022

Працівники Держбюро розслідування завершили досудове розслідування стосовно колишнього капітана ІІ рангу військової частини із АР Крим, а нині командира російського фрегата «Адмірал Макаров».

Обвинувальний акт направлено до суду, повідомляє пресслужба відомства.

У 2014 році він зрадив клятві на вірність народові України та залишився на захопленій російськими окупантами території, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Перебіжчик присягнув рф та продовжив службу в російському флоті, повідомляютиь у відомстві.

У 2022 році російський корабель під його командуванням запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі.

Колишній український військовий обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, ДБР пред’явило йому підозру у червні 2022 року.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, мова йде про капітана 1 рангу ВМС рф Григорія Олександровича Бреєва.

Незадовго до окупації Криму Росією Бреєв був командиром Севастопольської військово-морської бази (в/ч А4408) у званні капітана 2 рангу. Після початку тимчасової окупації Криму Росією зрадив присягу і перейшов на бік окупантів. З 2016 року — командир фрегату «Адмірал Макаров». З 2018 року брав участь у вторгненні РФ до Сирії в складі оперативного з’єднання ВМФ РФ у Середземному морі.

Нагадаємо, раніше командувач ВМС ЗСУ Олексій Неіжпапа розповів про бойовий епізод у Чорному морі за участю російського фрегата “Адмірал Макаров” і українського катера “Почаїв”, який за водотоннажністю поступається кораблю ЧФ РФ у 15 разів. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube