Півроку повномасштабної агресії росії: 205 релігійних споруд України зазнали руйнувань, зокрема на Миколаївщині – три


09:4631.08.2022

З 24 лютого до 23 серпня 2022 року щонайменше 205 релігійні споруди у щонайменше 14 областях України були вщент зруйновані або зазнали руйнувань різного ступеню внаслідок збройного нападу російської федерації: церкви, мечеті, синагоги, освітні та адміністративні будівлі релігійних спільнот України.

Про це повідомляють в Держслужбі України з етнополітики та свободи совісті, передає Інше ТВ.

5 зі 205 ушкоджених внаслідок атаки рф споруд мусульманські, 5 іудейські, решта 195 християнські. 29 належать протестантським спільнотам, 20 — Православній Церкві України (ПЦУ), чотири — Римсько-Католицькій Церкві (РКЦ), три — Українській Греко-Католицькій Церкві (УГКЦ). Сім споруд належать спільнотам Свідків Єгови.

68% (132 об’єктів) зі 195 ушкоджених християнських споруд, що були повністю або частково зруйновані внаслідок нападу росії, належать Українській Православній Церкві (УПЦ).

Найбільша кількість зруйнованих релігійних споруд у Луганській (56) та Донецькій (48) областях. Після них ‒ Київська (34) та Харківська (25) області.

За даними інтерактивної мапи за підсумками моніторингу, що здійснюється Державною службою України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) у співпраці з Майстернею академічного релігієзнавства (МАР), на Миколаївщині руйнувань зазнали три храми – це Свято-Катерининська церква та церква на честь св. Сергія Радонезького (обидва – в Миколаєві), а також костел Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в селі Киселівка Миколаївської області.

Як повідомляло Інше ТВ, Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій заспівав “Многая літа” полоненим окупантам (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube