Сенкєвич пожалівся на підлеглих і пообіцяв скасувати скандальний тендер на прибирання покришок (ВІДЕО)


18:1930.08.2022

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що штабелі автомобільних покришок, які винесли небайдужі мешканці міста для захисту міста, будуть прибрані силами комунальних підприємств.

Сєнкевич пожалівся, що “як не день, то нова зрада” і дорікнув неназваним підлеглим за намагання виконати поставленні завдання єдиним засобом – витрачанням бюджетних коштів.

– Як не день, так нова зрада. На жаль, є посадовці, які поставлену задачу виконують найпростішим способом – витрачанням бюджетних коштів. Але часи зовсім не ті. Тому будемо перевчати. Або звільняти. Шини по місту приберемо. Але тоді, коли настане час. І силами наших комунальних підприємств, – сказав міський голова.

Як повідомляло ІншеТВ, Адміністрація  Заводського району Миколаївської міської ради провела з торги на закупівлю послуги з прибирання та утилізації зношених автомобільних гумових шин. Замовник вже заявив про намір укласти контракт з ТОВ «Новотор», яке запропонувало за свої послуги 515 тисяч гривень.

Член виконкому Миколаївської міськради Андрій Стахурський запропонував зекономити кошти та прибрати шини зусиллями громади.

Але зазначимо, що за законом, утилізацію старих автошин мають здійснювати підприємства, що мають відповідні потужності та ліцензії на їх використання. Навряд чи ця задача для громадськості.

Штабеля покришок на перехрестях майже всіх вулиць Миколаєва стали одним з символів опору міста у березні 2022 року. Коли російська бронетехніка проривалася в передмістя, голова ВОА Віталій Кім закликав містян зносити старі шини. Метою було осліпити агресора, і використати переваги знання міста в ближньому бою.

Тоді штабеля і справжні барикади зі старих шин в лічені години виросли по всьому місту.

Сьогодні бої йдуть на межі з Херсонською областю, а характер війни та використовувана зброя суттєво змінилися.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube