Ганна Замазєєва розповіла Ірині Верещук, нардепам та волонтерам про роботу гуманітарних штабів Миколаївщини (ФОТО)


21:4528.08.2022

Сьогодні, 28 серпня, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва на спільній нараді з віце-прем’єр-міністром, Міністром з питань реінтеграції ТОТ Іриною Верещук, керівництвом ОВА та міста, народними депутатами та представниками волонтерських організацій обговорили роботу гуманітарних штабів Миколаївщини та такі важливі для нашої області питання, як:

-потреби внутрішньо переміщених осіб, зокрема соціальне житло;
-початок освітнього процесу;
-евакуація населення з сил та селищ у зоні бойових дій та з прифронтових громад;
процес підго товки до опалювального сезону тощо.

Разом з Міністеркою відвідали місця тимчасового проживання ВПО, поспілкувалися щодо чинних потреб.

«Прифронтова Миколаївщина щоденно приймає внутрішньо переміщених осіб з області та окупованих територій. За весь час, тільки за програмою «Прихисток своїм», гуманітарного штабу Миколаївщини (БФ «Світлі справи») ми надали тимчасовий притулок майже 10 000 осіб. Щоденно населення забезпечується гуманітарною допомогою, проводяться перемовини з міжнародними благодійними фондами, відкриваються нові точки видачі для зручності населення», – зазначила Ганна Замазєєва.

Також, в ході зустрічі обговорили з народними депутатами внесення деяких змін до законодавства та сформували перелік законодавчих актів, які необхідно буде розглянути найближчим часом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube