Скоро в школу. В Миколаєві назвали терміни нового навчального року і кількість шкіл, що мають укриття


10:2727.08.2022

Освітній процес, як завжди, у школах Миколаєва розпочнеться 1 вересня і заплановано завершити 2 червня 2023 року. Однак навчання розпочнеться онлайн, тобто з використанням технологій дистанційного навчання задля безпеки учасників освітнього процесу.

Про це повідомили в управлінні освіти Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

У разі стабілізації безпекової ситуації в місті форма організації освітнього процесу впродовж навчального року може змінитися за умови приведення сховищ, підвальних та цокольних приміщень закладів освіти, у разі їх наявності, в належний стан. На цей момент спецкомісії провели обстеження 100% миколаївських шкіл – з них 14% мають захисні споруди і рекомендовані для використання укриття учасників освітнього процесу за умови виконання певних робіт.

Додамо, що управління освіти на цей час отримало 165 заяв на навчання дітей із тимчасово окупованих територій у миколаївських школах. В управлінні освіти переконані, що миколаївські вчителі зроблять усе можливе, щоб діти отримали якісну українську освіту.

Також в управлінні нагадали про те, що рішенням виконкому Миколаївської міської ради заборонено функціонування 1-4 класів з російською мовою навчання; вивчення російської мови як предмета, курсу, факультативу в 1-11 класах; оформлення освітнього середовища російською мовою в закладах освіти.

Як повідомляло Інше ТВ, Wi-Fi в шкільних укриттях: у Мінцифрі відзвітували, скільки шкіл вже забезпечені



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube