Масштабна лісова пожежа на Миколаївщині локалізована на площі 235 га (ФОТО)


08:0826.08.2022

25 серпня о 12:47 до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло повідомлення про пожежу верхову та низову на території Андріївського лісництва ДП “Миколаївського лісового господарства” Ольшанської територіальної громади Миколаївського району Миколаївської області. За підвищеним номером виклику до гасіння загалом залучалось 24 одиниці техніки та 198 осіб, з них 20 пожежних й спецавтомобілів ДСНС та 144 вогнеборців, 4 одиниці техніки лісників та 4 особи, 30 співробітників поліції та 20 – місцевого населення.

Для оперативного гасіння та проведення розвідки, беручи до уваги географічне розташування урочища, швидкість вітру 15-17 м/с, організовано залучення техніки підвищеної прохідності ДСНС, додаткових сил та засобів. На місці пожежі створено оперативний штаб ліквідації пожежі, організовано роботу мобільної оперативної групи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Силами ДП “Миколаївське ЛГ” організовано облаштування протипожежних розривів.

Спільними зусиллями о 18:35 пожежу локалізовано на площі 253 га, ліквідація триває, її спричинив підпал. Вночі та зранку здійснюється моніторинг ситуації за допомогою квадрокоптера, патрулювання та гасіння поодиноких осередків (пнів та стовбурів дерев), повідомили сьогодні, 25 серпня, зранку в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині спалахнув ліс – гасять пожежники з лісниками



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube