На Миколаївщині енергетики протягом одного світлового дня відновили стабільне електропостачання понад 25 тисячам споживачів (ФОТО)


17:2418.08.2022

Під час одного з обстрілів окупанти вчергове поцілили в чисте поле на Миколаївщині – мало того, що спричинили пожежу, та ще й пошкодили опору ЛЕП 150 кВ. Знеструмленими виявилися 2 підстанції, а це майже 22,5 тисячі побутових та більше 3,5 юридичних споживачів.

Аби не лишати людей надовго без електропостачання, їх перезаживили за тимчасовою схемою – відключення звели до мінімуму, вклалися у півгодини. Тим часом фахівці Служби повітряних ліній рушили на місце «прильоту», аби оцінити масштаби руйнування.

Про це повідомили в пресслужбі АТ «Миколаївобленерго», передає Інше ТВ.

На жаль, опора виявилася непридатною для подальшої експлуатації, тож потребувала повної заміни. На заваді енергетикам не став навіть грозовий фронт, і це при тому, що працювати довелося із залученням спецтехніки, яка також нещодавно постраждала внаслідок ворожого обстрілу.

Приступивши до робіт зранку, вже до сутінок енергетики здали об’єкт в експлуатацію. Нова 22-метрова опора зайняла своє місце в лінії електропередач 150 кВ, дозволивши відновити стабільний та надійний розподіл електричної енергії споживачам АТ «Миколаївобленерго».

Як повідомляло Інше ТВ, З початку вторгнення на Миколаївщині російські окупанти пошкодили понад 210 високовольтних ПЛЕ та 66 трансформаторних підстанцій. Але енергетики їх відновлюють



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube