В Миколаєві ще одному корегувальнику ворожого вогню суд збільшив розмір застави до 2,6 млн грн


19:5217.08.2022

Миколаївській апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Миколаївської обласної прокуратури та збільшив розмір застави 30-річному чоловіку, підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Суд першої інстанції застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із визначенням застави у розмірі 400 тис грн.

Не погоджуючись із ухвалою слідчого судді, прокурор подав апеляційну скаргу, в який просив збільшити розмір застави для підозрюваного.

Відтак, за активної позиції сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із визначенням застави у розмірі 2,6 млн грн.

Нагадаємо, підозрюваний через групи в соціальних мережах та месенджерах, які адмініструються російськими спецслужбами, передавав ворогу точні координати позицій українських військових, розташування військової техніки та маршрути їх руху у регіоні. За його інформацією окупанти неодноразово завдавали артилерійські та ракетні удари по місту.

Як повідомляло Інше ТВ, раніше Миколаївській апеляційний суд  задовольнив апеляційні скарги прокурів та обрав більш суворіші запобіжні заходи для колаборантів:

51-річній жінці, підозрюваній у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), – замість домашнього арешту обрано тримання під вартою без права внесення застави;

47-річному чоловіку, підозрюваному у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч.3 ст. 114-2 КК України) – замість тримання під вартою із заставою у розмірі 200 тис грн  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 560 000 грн.  



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube