Ворог спробував зайти в тил наших військових на Херсонщині, «Смерчем» атакував Миколаїв та Березнегувате, – ОК «Південь» (ВІДЕО)


15:1416.08.2022

Обстановка на півдні стабільно напружена, але контролюється силами оборони.

Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони без змін складу та положення.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» станом на 13.00 16 серпня, передає Інше ТВ.

Під покровом ночі диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу проходу в тил наших військ поблизу Осокорівки. У результаті стрілецького бою відійшла назад. Втрати ворога уточнюються.

В тактиці дій ворог продовжує застосовувати авіаційні та ракетно-артилерійські удари. Вночі гелікоптером атаковано наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без втрат.

Також серед ночі «Смерчем», а згодом і «Ураганом» обстріляно Березнегувате, де зруйновано два приватних будинки, загинула цивільна жінка. На світанку ще одним реактивним снарядом «Смерчу» ворог зазіхнув на промислову інфраструктуру Миколаєва. Без втрат.

Криворізький район Дніпропетровщини ворог обстріляв з «Ураганів». Поцілив по Зеленодольській громаді. Поранено двоє місцевих мешканців. У селах пошкоджені кілька приватних будинків та газогін.

Нікопольський район рашисти накрили вогнем двічі за ніч. По цивільних об’єктах випущено 40 снарядів з «Градів» та 10 – важкої ствольної артилерії. Без людських втрат. У Червоногригорівській громаді понівечено 9 приватних будинків, гаражі, автомобілі. Обстрілом зачепило два склади з зерном та техніку місцевого агропідприємства.

В Чорному морі триває шторм, напоготові перебувають 2 ворожих ракетоносії з 16 «Калібрами», які як і решта корабельно-катерного складу укриваються від шторму і ураження поблизу кримського узбережжя.

Загрози ракетних ударів та артилерійських обстрілів територій в нашій зоні відповідальності залишаються на дуже високому рівні вірогідності. Водночас, ворог намагається тиснути і психологічно, просуваючи наративи про накопичення посиленого угруповання військ на півдні та готовності проривати оборону.

Як повідомляло Інше ТВ, Мер Миколаєва показав, що залишилося від школи, на території якої розірвалося 3 російських ракети (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube