Це буде швидко, – генерал Марченко про звільнення Херсону


09:1910.08.2022

Генерал Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку великої війни з РФ і повернувся на південний напрямок, заявив, що Херсон незабаром буде звільнений від російських окупантів. Про це він повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, він не може сказати точних термінів та дат звільнення Херсона, але жителям обласного центру варто “трохи потерпіти”, оскільки “це буде не так довго, як усі очікують”.

– Це буде швидко. Нехай ще трохи протримаються. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але нехай почекають. Найближчим часом вони все побачать та почують, – сказав генерал.

Марченко зазначив, що до кінця року Україна може звільнити Херсон та закінчити активну фазу війни, після чого відбуватимуться локальні бойові дії.

Щодо Снігурівки на Миколаївщині, генерал зазначив, що значна кількість цивільних там не дозволяє ЗСУ активно штурмувати місто. Россіяне укріпилися в Снугурівці через те, що це важлива транспортна розв’язка.

– Так, там є стратегічно важлива розв’язка. Тому вони й тримають цю Снігурівку. Але, на жаль, там є цивільні люди, тому ми не можемо провести таку спецоперацію з визволення цього міста, оскільки не хочемо, щоби постраждало мирне населення… Я думаю, що ми їх (россійські війська – прим.ред) візьмемо в кільце і вони самі побіжать звідти.

Воєначальник також заявив, що Крим звільнятиметься військовим шляхом, у тому числі зі руйнуванням Кримського мосту, щоб позбавити окупантів можливості посилювати свої війська з території Росії.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко вважає результати закриттття Миколаєва на два дні та тотальної перевірки міста дуже вдалими: затримано близько 400 осіб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube