Начальник обласної поліції Шайхет назвав колаборантами тих, хто казав про його втечу з Миколаєва в лютому (ВІДЕО)


16:2808.08.2022

Керівник ГУ Нацполіції в Миколаївській області Сергій Шайхет заявив, що інформація про його відсутність в Миколаїві в перші дні війни, коли бої шли на вулицях міста, поширюють колаборанти. Він ствреджує, що в цей час постійно ходив по вулицях і особисто перевіряв документи у підозрілих осіб.

Таку заяву Шайхет зробив на телеканалі «НІС-ТВ».

Також він звинуватив телеграм-канали та ЗМІ, які поширювали інформацію про його ймовірну відсутність у місті, у колабораціонізмі та спробі підірвати дух миколаївських поліцейських.

Разом з тим, Сергій Шайхет заявив, що особисто ходив по вулицях і перевіряв документи підозрілих осіб у той час, коли казали, що він втік з Миколаєва.

— Хочу сказати, що ряд телеграм-каналів, інформаційних ресурсів розповсюджують інформацію, що начебто начальника поліції області не було на місці. На мою думку, ці люди більше колаборанти, і розповсюджують це, щоб впав дух миколаївських поліцейських. Якщо керівника немає, кожен солдат буде думати, де ж його керівник. На той період часу мене і моїх заступників можна було побачити на вулиці, де ми ходили і перевіряли документи у підозрілих осіб. В принципі люди навіть не розуміли що вище керівництво поліції області у них перевіряє документи, — заявив він.

Нагадаємо, що першим про відсутність Шайхета в області на початку березня заявив керівник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, позивний “Маршал”.

В інтерв’ю Сергій Шайхет заявив, що “Маршала” дезінформували.

— На мою думку, його ввели в оману. Він, не перевіривши вказану інформацію, виклав її в Facebook. З даного приводу ми з ним не спілкувалися. Я не дивився, але кажуть, що даної публікації немає, — сказав Сергій Шайхет.

Як повідомлялося, екс-нардеп Борислав Береза виклав на своїй сторінці у Фейсбуці історію про звільнення інспектора першого взводу роти поліції спецпризначення “Тавр”, підполковника Михайла Мощанця. Він стверджує, що єдина провина підполковника в тому, що він знає, де був Шайхет у перші дні війни.

Також очільник обласної поліції відповів на неодноразові заяви генерала-майора Дмитра Марченко про відсутність комунікації у силових органах в Миколаєві в перший тиждень повномасштабної війни. Сергій Шайхет заявив, що незлагодженість могла бути у патрульній поліції, тоді як він 24/7 знаходився на робочому місці.

– Можливо, це стосувалось якоїсь незлагодженості в патрульній поліції. Тому що з перших днів війни всі поліцейські перебували на робочу місці. Фактично ми всі жили 24/7 на своїх робочих місцях. Ми не покидали ні районні управління, ні будівлю головного управління поліції в області. Для мене це новина, що не було якоїсь злагодженості, — заявив він.

Нагадаємо, що саме патрульні поліцейські Миколаївщини разом зі своїм керівником Віталієм Данилою з боями відбили танкову атаку россіян на Миколаївський міжнародний аеропорт, що стало одним з вирішальних епізодів весняної битви за Миколаїв.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube