На Миколаївщині 40 навчальних закладів планують розпочати навчання в офлайн форматі


20:3503.08.2022

На Миколаївщині навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах розпочнеться першого вересня. Виші мають право змінювати цей порядок і починати 15 серпня або 15 вересня.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директорку департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської обласної військової адміністрації Аллу Веліховську.

Враховуючи безпекову ситуацію в населених пунктах області та наявність споруд цивільного захисту, розпочати навчальний рік в очному режимі планують 40 закладів, що складає 9% від загальної кількості. Інші заклади планують навчати дітей дистанційно або за мішаною формою.

За словами Алли Веліховської, для мешканців окупованої території доступною є форма сімейного, індивідуального навчання або екстернат.

“Може бути й індивідуальна освіта (сімейна) або екстернат: дитина навчається дома з батька, а потім складає, так би мовити, іспит і навчається далі з однолітками. Для тих, хто має можливість евакуюватися, будуть надані всі умови для того, щоб дитина була зарахована до навчального закладу і навчатися відповідно до форми, яка буде обрана закладом”, — сказала Алла Веліховська.

Наразі в Миколаївській області 23 заклади загальної середньої освіти розташовані на тимчасово окупованих територіях, це п’ять відсотків від загальної кількості. У зоні ведення бойових дій знаходиться 201 заклад, що становить 45 відсотків.

“Ми розуміємо, який це великий відсоток. Проте вжиті всі заходи, аби діти мали можливість отримувати навчання за українськими програмами. Миколаївська область отримала 581 комп’ютер, планшет, які були надані вчителям, які евакуювалися і завдяки цьому організовували навчальний процес. Зараз чекаємо другої черги, можемо отримати 1 581 комп’ютер, який також допоможе у навчальному процесі”, — розповіла Алла Веліховська.

Станом на 3 серпня про єдину форму навчання в області мова не йде. У першу чергу, батьки повинні обрати форму навчання, беручи до уваги безпеку дитини.

Як повідомляло Інше ТВ, Повітряна тривога під час уроків у школах: для вчителів розробили алгоритм дій



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube