В межах проєкту Олени Зеленської Миколаївська обласна дитяча лікарня отримала інкубатор (ФОТО)


17:3502.08.2022

У Дніпропетровську та Миколаївську обласні дитячі клінічні лікарні та Запорізький обласний перинатальний центр надійшли інкубатори для виходжування новонароджених.

Обладнання передано в межах проекту першої леді України Олени Зеленської та за підтримки Міністерства охорони здоров’я.

Про це повідомили в Офісі Президента України, передає Інше ТВ.

«Від 700 грамів – стільки важить малюк, народжений передчасно. Його небезпечно навіть брати на руки, бо в нього може зупинитися серце. За даними ВООЗ, недоношеними в Україні народжувалися 9% дітей. Але після повномасштабного російського вторгнення таких стало майже вдвічі більше – результат  щоденного, щохвилинного стресу, у якому змушені жити мами», – розповіла Олена Зеленська.

За словами головного лікаря Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександра Пліткіна, у його закладі постійно перебуває шість-десять передчасно народжених немовлят у важкому стані.

«Інкубатор призначений для безпечного транспортування немовляти всередині медзакладу, коли треба зробити рентген, обстеження, а часто – й операції», – пояснив Олександр Пліткін.

Загалом медзакладам у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Сумській областях за підтримки першої леді передано десять таких апаратів.

Як повідомляло Інше ТВ, На Саміті перших леді і джентльменів зібрали 120 млн.грн. на «швидкі допомоги» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube