За фактом ранкових масованих обстрілів мирного населення та цивільних об’єктів у Миколаєві, внаслідок двоє людей поранено, розпочато розслідування (ФОТО)


11:2828.07.2022

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури та Окружної прокуратури міста Миколаєва розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, вранці 28 липня 2022 року військовослужбовці рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, вчергове завдали ракетних ударів по мирному населенню та об’єктам цивільної інфраструктури в місті Миколаєві.

Через обстріли в одному із районів обласного центру зруйновано будівлю школи. Також через потрапляння боєприпасів та їх уламків уражено яхт-клуб, склад агропромислового підприємства, господарські споруди.

На даний час відомо про двох поранених цивільних осіб. Інформація уточнюється.

На місці подій працюють прокурори Окружної прокуратури міста Миколаєва, слідчі СБУ та поліції, експерти, рятувальники. Виявлено та вилучено уламки від механізмів ракет, які будуть направлені на експертизи.

Будь-які військові об’єкти на вказаних територіях відсутні.

Як повідомляло Інше ТВ, Наслідки ракетної атаки по Миколаєву в ніч на День української державності: зруйновано навчальний заклад та склад (ФОТО)

Також повідомлялось Мер Миколаєва показав наслідки нічних російських обстрілів: пошкоджена водна станція університету, вікна в будинках і церкві (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube