На півдні наші ЗСУ знищили ворожі «Град» та самохідну гаубицю «Мста-С» – ОК «Південь»


17:1422.07.2022

На півдні противник продовжує ведення бойових дій переважно шляхом дистанційних обстрілів, укріплюючись на рубежах оборони.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» станом на 13.00 22 липня, передає Інше ТВ.

Серед ночі з напрямку Каховки ворог випустив 5 ракет “Точка-У” по Апостоловому. Зруйновано 3 заклади освіти. Пошкоджені житлові будинки поряд. На місці працюють рятувальники. Попередньо, 8 людей поранені. Інформація ще уточнюється.

Двічі обстріляно Нікополь. Реактивними системами залпового вогню «Град» по місту випущено 45 касетних снарядів. Попередньо, 1 людина загинула, 1 поранена. Пошкоджені 11 приватних будинків, газові та водопровідні комунікації. Зруйнована залізнична колія. У громаді зруйнувані 2 будинки. Пожежу там вогнеборці загасили. Без постраждалих. У Покровській громаді удар по складах, 2 села без світла.

На Миколаївщині ворожих обстрілів зазнала Первомайська громада. Відомо про влучання в будівлю крамниці та гаражний кооператив. На світанку були обстріли села Новомиколаївка. Влучання переважно по відкритих територіях. Постраждалих немає. Також ранком зафіксовано обстріли в напрямку Киселівки та Максимівки. Інформація про пошкодження та постраждалих не надходила.

В Баштанському районі рано вранці обстріляно Широківську громаду. Влучання були по сільськогосподарських будівлях. Постраждалих немає.

Тривають обстріли по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

На Херсонщині бойові дії йдуть в громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Жителі територій, які межують із Снігурівкою та Зеленодольським, розповідають про замінування низки доріг та берегу річки Інгулець. Щодня через встановлені міни гине худоба, яку, через відсутність води та евакуацію, були змушені випустити місцеві жителі.

Протягом тижня окупанти здійснюють перевірку приватних гаражів у Херсоні: шукають зброю. На вулицях обласного центру — блокпости, посилене патрулювання.

В Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту без змін кількості та завдань, продовжує погрожувати застосуванням 16 «Калібрів», тримаючись в ракетно безпековій зоні.

В рамках виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами за ніч знешкоджено 9 рашистів, реактивну систему залпового вогню «Град» та самохідну гаубицю «Мста-С». Остаточні втрати ворога уточнюються.

Як повідомляло Інше ТВ, Чекаєте на контрнаступ? Все вже почалося. Зараз про перемир’я можуть говорити тільки «гібридні сили» Кремля. Аналітика війни (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube