Касовий розрив по «Миколаївводоканалу» на кінець року складе 240 млн.грн. Потрібна державна допомога – мер


14:4822.07.2022

Якщо по сплаті населенням за послуги ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» ще більш-менш ситуація терпима, то фінансова ситуація на МКП «Миколаївводоканал» ситуація дуже погана.

Про це в ефірі телекомпанії «НІС-ТВ» сказав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– Ситуація дуже погана. Фактично підприємство обслуговує та сама кількість робітників, які працювали і до війни. Кількість людей і підприємств, які споживають воду, зменшилась фактично на 60%. Не дивлячись на те, що вода технічна, вона «бере» в десятки разів більше хлору, більше коагулянтів, і насоси, інше (обладнання) працюють так саме, як і працювали. Окрім того, аварійна техніка працює на дизелі. Тобто підприємство витрачає кошти на паливо, на електроенергію, на підкачку і т.д. Ми порахували, що касовий розрив до кінця року буде майже 240 млн.грн. Ми звернулися від Асоціації міст України в Кабмін з питанням, що нам робити? Бо це ж не підприємство, яке виробляє, наприклад, пряники, яке можна було б зупинити, оголосити банкротом, – це підприємство критичної інфраструктури. Чекаємо, що буде з цією ситуацією. Звідки брати кошти, окрім місцевого бюджету, я не бачу, але працювати лише на водоканал… Потрібна державна допомога, – сказав Сєнкевич.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 20 числа червня внаслідок російських обстрілів МКП «Миколаївводоканал» вже зазнав збитків на 23 млн.грн. (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube