«Ми обов’язково зробимо все або навіть більше, щоб повернути всіх наших хлопців та дівчат з полону» – командир миколаївських морпіхів Віктор Сікоза (ВІДЕО)


17:0921.07.2022

 «Хто б там що не казав про 36-ту окрему бригаду морської піхоти, але бригада продовжує виконувати бойове завдання і виконує його доволі успішно».

Так у невеличкому інтерв’ю, яке оприлюдено на фейсбук-сторінці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, каже командир миколаївських морпіхів полковник Віктор Сікоза.

З осені 2014 року миколаївські морпіхи майже постійно знаходились у передмісті Маріуполя, і з початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року чи не першими прийняли бій. І тримались за місто, в якому Віктор Сікоза в останнє побував в березні цього року (привів підкріплення, боєкомплект, їжу), до останнього.

«На той час Маріуполь сковував дії приблизно 5 механізованих бригад, танкового полку, 2 бригад спецназу, плюс був задіяний великий ресурс в тактичної авіації, стратегічної авіації противника. Маріуполь сковував, він дав змогу перегрупуватися іншим частинам, десь набути спроможності наростити зусиль, наростити «м’язів», щоб уже можна було розмовляти за якусь сталу лінію фронту і за певний успіх, якого досягли Збройні Сили України. Це завдяки Маріуполю, я вважаю. (Якби Маріуполь не обороняли) противник вже був би під Одесою, і за оборону Миколаєва навіть питання б не стояло, якщо б вся та орда, яка була навколо Маріуполя, пішла по цьому коридору – через Мелітополь та Херсон, – то Миколаєву було б непереливки. Він (Маріуполь) прикрив весь південь України і частину центральної України», – каже Віктор Сікоза.

Командир морпехів відмічає, що у противника – прямолінійна тактика, але недооцінювати ворога не можна. Та й боєприпасів у росіян – «що у дурня фантиків». Хоча те, що ворог зараз розконсервовує старі запаси радянської техніки, говорить про те, що захисники України роблять свою роботу правильно, незважаючи на переважаючи сили противника.

Окремо у інтерв’ю торкнулися теми полону морпіхів. За словами Віктора Сикози, загалом за 5 обмінів полоненими вже виміняний 61 миколаївський морпіх, який на той час перебував в полоні.

«Ми обов’язково зробимо все або навіть більше, щоб повернути всіх наших хлопців та дівчат з полону, – каже командир морпіхів і звертається до тих, хто зараз в полоні, – Акумулюйте внутрішні сили, трішки терпіння, почекайте, скоро ми всіх вас повернемо до нас, ми всі за вами дуже скучили».

Херсонець Віктор Сікоза хоче не тільки звільнити своє рідне місто від окупації, але й Крим. «Скучаю за самим Кримом, тому що він наш, як не крути», – сказав командир миколаївський морпіхів.

Як повідомляло Інше ТВ, вчора миколаївські морпіхи отримали державні нагороди у день 7-ї річниці створення бригади (ФОТО).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube