Чемпіонат світу-2022: рапіристка з Миколаєва Аліна Полозюк увійшла в ТОП-32 на дебютних для себе змаганнях (ФОТО)


17:1720.07.2022

19 липня на чемпіонаті світу в Каїрі першими найсильніших в особистій першості визначали рапіристки.

Найкращий результат для України у цьому виді показала 20-річна Аліна Полозюк з Миколаєва, яка поступившись в 1/16 майбутній медалістці Марії Больдор з Румунії (7:15), посіла 23-тє місце.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

За підсумками групового етапу та попереднього туру прямого вибування до таблиці 64 у жіночій рапірі кваліфікувалися троє з чотирьох представниць України, усі троє – дебютантки чемпіонату світу: Аліна Полозюк, Ольга Сопіт та Крістіна Петрова. Досвідчена Катерина Ченцова склала зброю в 1/64, поступившись румунці Маліні Калугаряну (9:15).

Сопіт та Петрова не змогли подолати бар’єр 1/32. Ольга програла третьому номеру світового рейтингу Елеанор Харві з Канади (7:11). Наймолодша в українській збірній зразка Каїра-2022 Петрова поступилася дворазовій медалістці чемпіонатів Європи у команді, призерці Кубків світу та Гран-прі Анні Зауер з Німеччини (6:15).

Аліна Полозюк, яка за підсумками групового етапу, де виграла шість боїв з шести, отримала третій номер і напряму кваліфікувалася в основну сітку, більш ніж впевнено розібралася у поєдинку за вхід в 32 з Умідою Ільосовою з Узбекистану (15:3). На жаль, наступна зустріч розвивалася за протилежним сценарієм – на користь суперниці Марії Больдор (7:15). Відзначимо, що румунка, яка підійшла до чемпіонату світу на 136-му місці світового рейтингу FIE, на цьому не зупинилася і дісталася п’єдесталу Каїру-2022.

Як повідомляло Інше ТВ, На юніорському чемпіонаті Європи з фехтування команда України здобула «бронзу». І серед «бронзових» рапіристок – Аліна Полозюк з Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube