На Миколаївщині прокуратура через суд хоче повернути державі курган, який передали у приватну власність


19:3406.07.2022

Казанківський відділ Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області звернувся до суду з позовом про повернення державі земельної ділянки з археологічною пам’яткою – курганом.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що під час розпаювання земель на території Володимирівської об’єднаної територіальної громади Баштанського району незаконно передано у приватну власність землю історико-культурного призначення.

Зважаючи на наявне порушення законодавства та враховуючи бездіяльність органів державної влади щодо захисту інтересів держави в частині збереження національного історичного надбання, прокурор звернувся із відповідним позовом до суду.

У справі вже відкрито провадження, розгляд її триває.

Довідково: у 2000 році пам’ятка археології – курган доби пізньої бронзи, виявлена під час науково-дослідної експедиції у 1995 році, – взята під охорону держави.

 Як повідомляло Інше ТВ, прокуратура вимагає повернення двох земельних ділянок у Первомайському районі із розташованими на них курганами, які являються археологічними пам’ятками місцевого значення, датовані кінцем ІV тисячоліття до нашої ери — початком ІІ тисячоліття нашої ери.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube