На Миколаївщині – 27 пожеж за добу, на двох травмувалися люди (ФОТО)


08:3303.07.2022

За минулу добу, 2 липня, на території Миколаївської області зареєстровано 27 пожеж, п’ять із яких пов’язані із бойовими діями.

Про це зранку повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, через ворожі обстріли горіли спортивна база в Будинку культури, суха трава, сміття та господарча споруда у смт Первомайське Миколаївського району, суха трава, чагарники, очерет – у с. Новоолександрівка Баштанського району, де нашим вогнеборцям вдалося вберегти від вогню 2 поля, одне з пшеницею, друге з ячменем, а також 7 житлових будинків. Також ворожі боєприпаси знищили пожнивні залишки у с. Стара Богданівка Миколаївського району, вогонь пройшов 1,5 га. В с. Лепетиха Баштанського району через потрапляння боєприпасів та уламків від них зайнялася суха трава на відкритій території. Тут існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані будівлі. Силами вогнеборців врятовано 2 складських приміщення, ще один склад з урожаєм рапсу, а також один корпус ферми для розведення свиней із поголів’ям у кількості 40 шт. Пожежу загасили на площі 2,5 га.

До ліквідації даних пожеж залучалися підрозділи 16, 7, 19 та 9 державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Ще 22 пожежі, які сталися на Миколаївщині вчора, не пов’язані із бойовими діями. В переважній більшості горіли суха трава, сміття та чагарники на відкритих територіях через необережне поводження з вогнем. Вони зафіксовані у кожному районі області.

Є серед даних епізодів і такий, де ймовірною причиною пожежі став навмисний підпал, а горіли суха трава та пшениця на корені в с. Лиса Гора Мигиївської територіальної громади Первомайського району. Силами чергового караулу 23 ДПРЧ вдалося врятувати частину поля та неподалік розташований житловий будинок, зупинивши вогонь на площі 1020 кв.м.

Також вчора зареєстровано дві пожежі, які виникли через коротке замикання електропроводки та призвели до травмування двох громадян. Спершу загорівся автомобіль в с. Миколаївка Веселинівської територіальної громади Вознесенського району. Власник транспортного засобу отримав опіки та його госпіталізовано до медичного закладу. Вогнеборці 11 ДПРЧ загасили пожежу на площі 6 кв.м.

Потім зайнялася покрівля в житловому будинку в Корабельному районі м. Миколаєва. Сусіди повідомили рятувальників, що ймовірно в помешканні знаходиться господар. Вогнеборці провели розвідку та в будинку виявили чоловіка, 1986 р.н., який був у свідомості, але в шоковому стані та не розумів, що відбувається, що в будинку пожежа та йому загрожує небезпека. Рятувальники вивели його на подвір’я, де постраждалий прийшов до тями, від госпіталізації та медичної допомоги відмовився. До ліквідації пожежі залучався черговий караул 5 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Миколаївській області, її загасили на площі 50 кв.м.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині росіяни знищили спортивну базу Будинку культури смт Первомайське (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube