На Миколаївщині будуть судити снігурівського експоліцейського, який передав табельну зброю російським окупантам


13:1430.06.2022

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника відділення поліції №2 Баштанського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, під час окупації міста Снігурівка обвинувачений, будучи діючим працівником поліції та діючи за попередньою змовою зі своїм колегою, добровільно передав військовим формуванням рф табельну зброю та боєприпаси – 9 пістолетів «ПМ» та 18 магазинів до них зі спорядженими патронами.

Стосовно іншого фігуранта досудове розслідування триває.

Досудове розслідування здійснювалось Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку червня за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом працівникам відділення поліції №2 Баштанського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube