«І трава зеленіша, і небо блакитніше»: вчора з полону повернулися й троє миколаївських морпіхів (ВІДЕО)


20:1029.06.2022

Як повідомляло Інше ТВ, вчора на території Миколаївщини пройшов обмін полоненими: додому повертаються 17 українців (ФОТО).

Троє з них – бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти ім..контр-адмірала М.Білинського.

Про це повідомили в бригаді, передає Інше ТВ.

У бригаді підкреслюють, що повернення трьох побратимів, які кілька місяців провели в полоні, – це важлива подія. «Адже для нас вислів «своїх не полишаємо» – не просто гучні слова, а принцип, на відміну від нашого ворога, який навіть мертвих солдат не хоче забирати з поля бою», – підкреслюють морпіхи.

Зустрічав бійців після обміну безпосередньо командир бригади полковник Віктор Сікоза.

– Радий був побачити хлопців, які тривалий час були вимушені знаходитися у російському полоні. Змучені, виснажені, але щасливі, що нарешті повернулися додому. Для мене велика честь їх зустрічати. Зараз наше головне завдання – зробити все для того, щоб хлопці пройшли реабілітацію, адаптувалися, якнайскоріше повернулися до своїх сімей. Кожен морпіх, кожен боєць Збройних Сил України має знати, що на нього чекають вдома, що про нього не забули, і що кожного ми будемо зустрічати як Героя. Тому що ми своїх не полишаємо, – прокоментував повернення бійців командир бригади.

Також Віктор Сікоза подякував усім причетним, хто 24/7 займається визволенням українських бійців з ворожого полону.

– Перемога кується не тільки на полі бою. Перемога – це спільні зусилля усієї нації. І якщо кожен буде робити свою справу на відмінно, тоді і перемога настане швидше. І ті хлопці, які сьогодні займаються питаннями наших бійців, які знаходяться у полоні, свою справу роблять на відмінно. Я вдячний Координаційному штабу, Головному управлінню розвідки, народному депутату Ігорю Копитіну і всім, хто причетний до процесу обміну. Дякую вам, хлопці, – резюмував командир 36-ї окремої бригади морської піхоти полковник Віктор Сікоза.

Варто додати, що морпіхів з полону зустрічала також рідна сестра нашого побратима, командира батальону Сергія Волинського («Волина») Тетяна Харько.

Додамо, що наразі в руках окупантів залишаються інші миколаївські морпіхи, на повернення яких чекають не тільки їхні близькі, але й все велике братерство морської піхоти.

Додамо, що сьогодні в ході масштабного обміну з полону визволено 144 захисники України. Серед них є оборонці «Азовсталі»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube