Мер Миколаєва назвав кількість загиблих і суму збитків за 4 місяці вторгнення, а також відповів на закиди щодо «непрацюючої системи ППО» (ВІДЕО)


22:1324.06.2022

На сьогодні у місті Миколаєві внаслідок російських обстрілів загинуло 112 людей (з них 1 дитина) і ще 508 людей були поранені, з них 6 дітей.

Про це сьогодні, 24 червня, у своєму традиційному ефірі у соцмережах розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

«Прилітає у нас у всі райони. Немає районів, які б не були обстріляні. Десь у місті безпечніше, десь менше. Але небезпечно всюди. Сьогодні російські окупанти обстріляли околиці міста і ракетами влучили по території приватних підприємств, зокрема по стоянці сільськогосподарської техніки та непрацюючий базі ПММ. В одному місці вони навіть попали у туалет. У них якась тяга до туалетів, до г*вна. Вибачте. Вчора вони обстріляли територію біля АЗС та ДЮСШ. Повторюю, що всі ці місця у різних районах міста. Загалом на сьогоднішній день в місті Миколаєві загинуло 112 людей, з них 1 дитина. 508 людей у нас постраждало – є важкі ураження, є слабкі. З них 6 дітей», – сказав Сєнкевич.

За словами мера, на даний час нараховано збитків по комунальним підприємствам і комунальним закладам на 578 млн.грн. «Пошкоджені 48 закладів освіти, 15 закладів культури та 42 комунальні об’єкти», – сказав мер, підкресливши, що це неостаточні цифри.

Також мер відповів на закиди, які лунають у соцмережах, щодо «непрацюючої системи ППО» чи «непрацюючої системи оповіщення повітряних тривог».

«Нас продовжують обстрілювати з різних видів зброї – крилатими ракетами, ракетами типу «Калібр», а також бомбами бомбардують з касетними снарядами. Багато хто питає, чому у нас не працюють системи ППО, системи раннього оповіщення. Ви всі знаєте, що більшість ракет по нам запускаються з Херсонської області. Швидкість, з якою летять ці ракети до міста Миколаєва, – між 1 хвилиною і 2,5 хвилинами в залежності від снарядів, тому це просто неможливо. І коли починається перше бомбардування, запускається сирена. Нещодавно я бачив питання «Сєнкевич, де наша ППО?», Сєнкевич, зупини ракети!», «Сєнкевич, краще б ти не плитку купував, а системи ППО». Я просто представляю, якщо б на сесії міськради я сказав би при переформуванні бюджету: друзі, а тепер нам треба виділити 2 млн.долларів на системи ППО. І сказали би, що Сєнкевич з глузду з’їхав. Друзі, військові краще знають, що потрібно робити, знають, звідки запускаються ракети, військові працюють над цим. І повірте мені: якщо б не наша система ППО, то цих вибухів в місті було б набагато більше», – сказав міський голова.

Він вчергове закликав поки що не повертатися до міста тим, хто поїхав, і нагадав, що є можливість добровільної евакуації. «Всім, хто хоче залишитись, будь ласка, – все забезпечимо. Але не треба розводити паніку», – сказав Сєнкевич.    

Як повідомляло Інше ТВ, По Миколаєву сьогодні били з важкої артилрії і можливо з «Точки-У», — ОК «Південь» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube