Завод пластикових вікон у Миколаїві, що був розбитий двома крилатими ракетами, продовжить роботу (ВІДЕО)


18:3423.06.2022

Внаслідок влучання російських ракет згорів склад із комплектуючими матеріалами та фурнітурою миколаївського заводу з виготовлення металопластикових конструкцій, втім підприємство продовжить свою роботу. Наразі нанесені збитки підрахувати неможливо.

Про це розповідає Суспільне.Миколаїв

18 червня надвечір у Миколаєві пролунала серія вибухів. Дві крилаті ракети влучили у завод металопластикових конструкцій. Ще одна – в сусіднє підприємство. За словами директора підприємства з виготовлення металопластикових конструкцій Дмитра Максимука, сила вибухів була настільки потужною, що постраждали всі будівлі на території.

У всіх будівлях підприємства вибиті вікна, рами, впали стелі, стіни потріскались. Тут встановлені вікна власного виробництва, які проходять перед використанням випробування на міцність.

“В процесі виготовлення пластикових вікон ми паяємо конструкції, випробовуємо їх на міцність зварного шву, воно ніколи не лопається по зварному шву, воно лопається в сторонах. Тому це міцний продукт, але, як ми бачимо, в результаті цих вибухів, конструкції всі деформовані, деякі навіть тріснуті по пластику, що говорить про силу того вибуху, який був”, — розповідає директор підприємства Дмитро Максимук.

Зруйновані і офісні приміщення, а після влучання ракети у склад, будівля загорілася.

“Це було приміщення складу для комплектуючих металопластикових вікон, він згорів вщент. Тут були і піна монтажна, і клей, тобто вироби, які легкозаймисті. Загасити було майже неможливо це”, — говорить Дмитро Максимук.

Коли ракети влучили у завод, на території перебували лише троє охоронців, чоловіки скористались правилом двох стін, бігти в укриття часу не лишилось. Вони не постраждали. Понівечено також автопарк підприємства. Порахувати збитки, завдані заводу російськими ракетами, наразі неможливо, говорить Дмитро Максимук.

“Навіть якщо б ми намагались порахувати збитки, то ми б це просто не могли б зробити, тому що при розкопках, при кожних розборках, ми з’ясовуємо якісь нові пошкодження. Щоб ви розуміли, одна з таких ракет попала в нашу ОДА, а нам тут прилетіло три”, — каже чоловік.

Попри руйнації та завдані збитки, підприємство свою роботу не припинятиме. Взяли кредит, аби продовжувати роботу та допомагати миколаївцям, чиї будинки зазнали руйнацій.

“Ми вже домовились з нашими постачальниками, що вони нам зможуть надати деякий кредит на період часу. Обладнання ціле. Зараз в такий час, крім того, що людям потрібна робота, в такий тяжкий час і людям потрібно закривати всі ці наслідки вибухів. Просто ми не можемо не працювати. Ми будемо боротись, поки ми маємо на це змогу, на своєму так званому фронті”, — розповідає директор підприємства Дмитро Максимук.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube