З 18 пожеж на Миколаївщині за добу три – внаслідок ворожих обстрілів (ФОТО)


09:3320.06.2022

19 червня ліквідовано 18 пожеж на території області, три з них після потрапляння ворожих снарядів та їх уламків внаслідок бойових дій.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Об 11:48 Службу порятунку сповістили про пожежу житлового будинку в с. Лупареве Галицинівської територіальної громади Миколаївського району. Вогнеборцями Галицинівського загону місцевої пожежної охорони горіння площею 100 кв. м ліквідовано о 12:26, не допустивши перекидання вогню на розташований поруч житловий будинок.

О 12:34 зайнялась суха трава, чагарники та сміття на відкритій території тієї ж громади. Відділеннями 5 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та відділенням ГЗМПО пожежу ліквідовано о 13:42 на площі 4 га.

Ще один вогневий випадок зафіксовано біля с. Червоне Первомайської ТГ Миколаївського району. О 13:24 виникла пожежа поля з озимою пшеницею. Вогнеборці 16 ДПРЧ о 16:18 горіння ліквідували на площі 10 га. Не допущено перекидання полум’я на інше поле з пшеницею загальною площею 30 га.

Всього до гасіння пожеж залучалось чотири одиниці техніки та 18 чоловік особового складу.

З інших причин виникло п’ять пожеж на території приватних домоволодінь. Постраждалих та травмованих немає. Вогневі випадки господарчих споруд, літньої кухні, альтанки та не експлуатованої будівлі зафіксовано на територіях Первомайської, Куцурубської, Костянтинівської територіальних громад та у містах Миколаїв і Вознесенськ.

Черговими караулами 12, 21, 22, 23 ДПРЧ, аварійно-рятувальної частини спеціального призначення та вогнеборцями МПО “Олександрівка” забезпечено оперативне реагування та гасіння. Загалом залучалось шість одиниць техніки та 21 рятувальник. Також на місцях працювали співробітники поліції.

Дві пожежі хвойного настилу в різних квадратах виникли на території урочища “Бузькі хутори” Прибузького лісництва Вознесенського лісового господарства. Вогнеборцями 12 ДПРЧ, працівниками лісгоспу та місцевим населенням їх ліквідовано на загальній площі 2 600 кв. м та не допущено перекидання вогню на верхівки дерев. Спричинив займання підпал.

Вісім пожеж на відкритих територіях області. Горіли суха трава, чагарники, очерет та сміття у Миколаївському (Новоодеська, Галицинівська ТГ), Вознесенському (Вознесенська, Доманівська ТГ), Баштанському (Березнегуватська ТГ) районах області та у містах Миколаїв, Нова Одеса, Южноукраїнськ, Баштанка. Відстань яку пройшов вогонь склала понад 13,5 га. Спричинили пожежі необережне поводження з вогнем та підпал.

Як повідомляло Інше ТВ, Російські обстріли Миколаївщини: вчора в Очакові загинула одна людина, дві поранені



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube